SHARE
(Foto: Vesna Hodić)

Jučer je u Saluzzu u Italiji počelo prvenstvo Europe za žene.

Na prvenstvu će nastupiti boćarice iz 14 zemalja, a prve od naših djevojaka na teren su izašle Iva Vlahek i Tanja Grubiša u disciplini par klasično. U prvoj utakmici u grupi dobile su ekipu Španjolske 13:4, a zatim za prolazak u četvrt-finale izgubile od Monaka 8:5 tako da će prolaz u slijedeću fazu morati potražiti u repesažu.

Odmah potom nastupile su i sestre Carolina i Virginia Bajrić u disciplini brzinsko izbijanje-štafeta i pogodile 30 boća od 53 izbačaja, što je bio peti rezultat kvalifikacija, ali kako se u ovoj disciplini prijavilo samo 7 ekipa sve su ušle u četvrt-finale.

U disciplini bližanje i izbijanje u krug Carolina Bajrić izgubila je prvu utakmicu u grupi od srpske predstavnice Nataše Antonijak 22.24.

U disciplini precizno izbijanje Nives Jelovica pogodila je 19 poena i s najboljim rezultatom kvalifikacija ušla u slijedeću fazu, dok je u igri pojedinac klasično u 1. kolu bila slobodna.

I kao zadnja je u disciplini brzinsko izbijanje nastupila Komiška Rozmarija Karuza pogodivši 29 boća iz 43 pokušaja te s četvrtim rezultatom kvalifikacija ušla u četvrt-finale.

Svi rezultati u privitku.

Zvonko Rančić

01 02 03 04 05 06